Å slå igjennom internasjonalt

Norge er et lite land og selv om mange kan ønske å støtte en designer, er kundekretsen liten. Derfor må de fleste designere prøve å nå et marked som er utenfor lille Norge for å kunne få en inntekt de kan leve av. Dette er selvsagt ikke enkelt, for konkurransen er enda sterkere utenfor Norges grenser.

Finne de rette samarbeidspartnerne

Ingen klarer å slå igjennom helt alene og i et fremmed land så er det enda vanskeligere. Derfor er man helt nødt til å finne de rette å samarbeide med, enten dette er andre designere eller butikk kjeder.

Å bruke internett er også en mulighet, men her gjelder det samme som i resten av verden. Man må nå frem til kundene og dette er ikke enkelt.

De mest særegne klærne når frem

En designer som klarer å skape fantastiske kolleksjoner vil selvsagt nå langt. I et marked der veldig mange velger masseproduserte produkter, så er det viktig å kunne skille seg ut. Samtidig må man finne den rette balansegangen mellom å skille seg ut og være komfortabel. Å lage en kolleksjon som kun passer til fest når ikke langt.

Norske designere må ha med seg det særegne i norsk natur, i norsk kultur, men på en måte som folk kan relatere til og som de synes passer deres stil. Så komfortable gensere med spesielt trykk eller hverdagslige klær med spennende sømmer. Mulighetene er mange, men det viktigste er at designeren må skape et uttrykk som folk kjenner igjen og det gjør norske designere.

Tøft snitt, elementer fra naturen, m.m.

Det som kan hjelpe norske designere å slå igjennom er naturen, eventyrene og kulturen. Det rå blandet med det myke. Farger som stammer fra fjell og natur. Dette gjør at folk vil kjøpe produktene, så butikkene vil ta dem inn.
Får man først kommet inn i varmen et sted, så skaper dette heldigvis en domino effekt. Flere butikker vil ha kolleksjonen med på laget, flere kunder ser merket og dette skaper mer etterspørsel.

Så nordiske designere må skille seg ut positivt fra de andre internasjonale designerne om de skal kunne slå igjennom internasjonalt og klare å begynne å tjene penger så de kan få en inntekt de kan leve av.