Markedsføringsmuligheter

Markedsføring, å bli sett av potensielle kunder, er alfa og omega. Dessverre så er dagens motemarked svært mettet. Det er mange kjente designere som allerede har etablert seg og er tatt inn i varmen i butikker. Kunder kan enkelt gå og plukke frem moteplagg, prøve dem og kjøpe dem. Så det å få plaggene inn i butikker er det som kan gjør at en designer klarer å tjene penger på plaggene sine.

Problemet er bare at butikkene må tenke på utgiftene. Hvis de tar inn plagg som ikke selger, så står de igjen med en utgift. Derfor velger de gjerne trygge plagg fra kjente designere som de vet vil selge. Innimellom så kan de ta inn deler av en kolleksjon fra en ny designer. Dette er jo en fantastisk mulighet for en designer, men det skjer dessverre svært sjeldent.

Kjendiser i designer klær

Det kreves smart markedsføring, kjennskap til de rette folkene og utrolig design for å havne i søkelyset til en kjendis. Fordelen er at hvis man klarer å fange oppmerksomheten så bruker kjendisen plagget. Det er en svært effektiv markedsføring, men krevende å få til i praksis.

I Norge er kjendisene relativt flinke til å bruke norsk design istedenfor å alltid snu seg til utenlandske designere når de skal ha nye plagg. Men norske kjendiser er også flinke til å bruke plagg flere ganger og er ikke så glamorøs som utenlandske stjerner.
Mange kjendiser i Norge er også opptatt av å bruke rimelig mote og være ”down to earth”. Så de bruker gjerne rimelige merker og kan også bruke klær fra frelsesarmeen.

Å jobbe under andre designere

Å bli en designer er ikke noe man lærer på skolen. Man må ha en god blanding av utdannelse og praksis. Derfor vil mange gå på skole for å lære å sy, lære å bruke stoffets egenskaper for å fremheve og skjule. Etter å ha gått på skole i noen år, får mange en praksis plass hos en designer eller i et klesfirma.
Dette gir dem muligheten til å få støtte og se hvordan andre gjør ting.

Noen finner seg til rette i et design team, mens andre bryter ut og skaper sin egen kolleksjon. Noen velger også å gå helt sin egen vei og etablerer en kolleksjon uten å først ha gått i lære. Dette er enda vanskeligere og stiller høye krav til kolleksjonen og ikke minst, at man klarer å knytte de rette kontaktene for å få fremmet sin kolleksjon.